Elk voorjaar wordt er in ‘t Grachthuys in Bredevoort een pubquiz gehouden. Het thema dit jaar is “Geboorte van Nederland” in 1572.

Het is dit jaar namelijk 450 jaar geleden dat de Nederlanden zich aan het juk van de Spanjaarden probeerden te ontworstelen. 1572 wordt gezien als een keerpunt in deze strijd en dat begon met de inname van Den Briel op 1 april van dat jaar. In heel Nederland worden er tal van activiteiten georganiseerd rondom dit thema, zo ook in de gemeente Aalten. Veel van de plaatselijke activiteiten zullen in ons historische stadje Bredevoort worden gehouden.

Al een aantal jaar wordt er in het voorjaar een pubquiz georganiseerd door de Programmaraad in samenwerking met Berni Blekkink, de maker en presentator van de quizzen. Vanwege Corona konden de edities van 2020 en 2021 helaas niet doorgaan, maar dit jaar ziet het er goed uit. Ook al is het thema iets uit de Geschiedenis, lang niet alle rondes zullen uit Geschiedenis-vragen bestaan. Er zullen veel onderwerpen langs komen, dat kunnen we wel aan de quizmaster overlaten. De quiz zal bestaan uit 8 rondes, gevolgd door 2 finale-rondes. Ook wordt het mogelijk een joker in te zetten. Al met al zal het een erg gevarieerde quiz worden.

Heb je zin om mee te doen, de quiz zal worden gehouden op zaterdag 9 april a.s. in ’t Grachthuys in Bredevoort. Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar programmaraad@kulturhusbredevoort.nl. Een team mag uit 3-8 personen bestaan en de inschrijfkosten zijn €1,- p.p. Om 20.30 uur worden de teams verwelkomd en de quiz zal rond 21.00 uur starten. We verwachten rond 23.30/24.00 uur klaar te zijn. We hopen dat er veel teams meedoen, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Pubquiz “Geboorte van Nederland” op 9 april