Filmhuis Bredevoort

Op zaterdag 19 maart  wordt in kulturhus ’t Grachthuys “The Children Act” vertoond. Een film naar de gelijknamige roman van schrijver/scenarist Ian McEwan. Een gevoelige leerrijke film die gaat over verschillende onderwerpen. Van het afwegen tussen rechten tot keuzes die je zelf mag maken, tot het effect van hard werken op je huwelijk.

Fiona Maye ( Emma Thompson) een gerespecteerd rechter van het hooggerechtshof, gespecialiseerd in complexe familiezaken, weet zich geen raad met haar eigen spaaklopende privéleven. Ze heeft nooit tijd voor haar man Jack (StanleyTucci) en aan intimiteit komen ze niet meer toe.


Haar ontmoeting met de 17-jarige Adam (Fionn Whitehead)  zet een verandering in gang. Hij heeft leukemie en dringend een bloedtransfusie nodig om te kunnen overleven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s Getuige weigeren zowel Adam als zijn ouders echter om deze bloedtransfusie te accepteren. Rechter Maye heeft weinig tijd om te besluiten of Adam al dan niet gedwongen kan worden om een transfusie te ondergaan of dat hij zelf over zijn eigen leven of dood kan beslissen. Maye neemt onconventionele stappen om tot die juiste beslissing te komen.

Aanvangstijd:  20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Locatie:            ’t Grachthuys, Kruittorenstraat 1, in Bredevoort

Entree:             € 8,00 contactloos betalen is alleen mogelijk via scannen QR code met

                                   bankierenapp.

Voor deze film kunt u ook gebruik maken van een film + diner arrangement in de brasserie van ’t Grachthuys voor de vriendenprijs van 26 euro.

Reserveren via info@brasseriegrachthuys.nl of 0543-451214

Film 19 maart