In Bredevoort draaien onze verenigingen, clubs en instellingen voor een groot deel op de vrijwillige inzet van Bredevoorters. 

Trainingen verzorgen voor de jeugd, activiteiten organiseren voor ouderen, de financiën van de club in goede banen leiden, buren die elkaar helpen, acties op poten zetten om de clubkas te spekken, leidinggeven aan een organisatie, toekomstplannen ontwikkelen voor ons stadje enzovoorts. Kortom er gebeurt van alles, jaar in jaar uit om Bredevoort levendig te houden. Zeker in deze tijd van Corona is dat lang niet altijd eenvoudig.

In het zonnetje

Om overal vrijwilligers voor te vinden is niet eenvoudig, want iedereen is druk. Overal zie je dat. Des te meer een goede reden om onze eigen vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Iemand die afgelopen jaar veel inzet heeft getoond, iemand die al jarenlang op de achtergrond zaken regelt, iemand die klusjes opknapt die bijna niet opvallen maar o zo zijn; deze mensen verdienen het om eens in de spotlights te staan. Hoe?

Opgeven

Nomineer ze voor De Pompe, de vrijwilligersprijs voor heel Bredevoort e.o. Alleen een nominatie is al een enorme blijk van waardering. Opgeven kan door een email te sturen naar arjantwigt18@gmail.com of een briefje in de brievenbus bij Stadsbroek 4 of een telefoontje naar 06-53131832. 

Doe het a.u.b. voor zondag 19 december, de vrijwilligers verdienen het!

Corona

Het is de gewoonte om de Pompe uit te reiken tijdens de nieuwjaarsreceptie begin januari 2021. Het is echter onzeker of deze door kan gaan, gezien de pandemie maatregelen. Met zekerheid kan dit pas besloten worden na de persconferentie van 13 december. 

Aangezien we toch vinden dat de vrijwilligers juist nu in het zonnetje moeten worden gezet willen u met nadruk vragen om iemand te nomineren. De Pompe wordt dan bij de winnaar thuisbezorgd.

Nieuws over “de Pompe”