Op zaterdag 12 februari wordt in kulturhus ’t Grachthuys, een Israëlisch MeToo-drama vertoond. Regisseur Michal Aviad is een geëngageerde filmmaker en wil met deze film iets aan de kaak stellen.


Orna kan haar geluk niet op wanneer ze is aangenomen als assistent van de succesvolle vastgoedmagnaat Benny. Het nieuws is meer dan welkom. Haar man Ofer heeft onlangs een restaurant geopend dat maar niet wil lopen en met drie kinderen staat het water ze aan de lippen. Als rechterhand van de zakenman is het haar taak appartementen te slijten aan rijke Joden uit Europa en bij iedere deal kan ze rekenen op een aardige bonus.
Orna is gedreven en getalenteerd en het laat niet lang op zich wachten voor de eerste klanten beginnen te happen. Met Benny kan ze het aanvankelijk goed vinden, ook al maakt hij af en toen wat dubieuze opmerkingen. Als hij haar tijdens een borrel opeens begint te zoenen schrikt Orna en maakt zich gauw uit de voeten. De volgende dag toont hij berouw; hij weet ook niet wat hem bezielde. Orna besluit het incident te vergeten om zich vervolgens nog harder uit de naad te werken. Ze vormen immers zo’n goed team?
 
Aanvangstijd:  20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Locatie:​  ’t Grachthuys, Kruittorenstraat 1, in Bredevoort
Entree:​  € 8,00 contactloos betalen is alleen mogelijk via scannen QR code met
                                  bankierenapp.
 
Voor deze film kunt u ook gebruik maken van een film + diner arrangement in de brasserie van ’t Grachthuys voor de vriendenprijs van 26 euro.
 
Reserveren via info@brasseriegrachthuys.nl of 0543-451214

Film 12 februari