Filmhuis Bredevoort

Op zaterdag 10 oktober wordt in kulturhus ’t Grachthuys, de met een Oscar bekroonde Koreaanse film Parasite vertoond.

In Parasite (Gisaengchung) bedenkt de arme familie van de werkeloze Ki-taek een ingenieus plan om te profiteren van de rijke familie Park. Het begint bij de tienerzoon Kim Ki-Woo, die doet alsof hij student is en bijles gaat geven aan de dochter van de Parks. Hun mooie villa en de fikse vergoeding doen verlangen naar meer.

Het hele gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie Park. Ze gebruiken hiervoor een aantal leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te kunnen houden.

Scherpe satire, zwarte comedy, horror light en drama, alles komt samen in Parasite.

Deze film moet je zien vooral door de verrassende manier waarop Bong Joon-ho van genre naar genre koord danst. Met een confronterende spiegel op zak.

De film heeft de Gouden Palm en een Oscar gewonnen. Mis hem niet.

Aanvangstijd:   19.30 uur, zaal open om 19.00 uur
Locatie:            ’t Grachthuys, Kruittorenstraat 1, in Bredevoort

Entree:             € 7,00

Voor deze film kunt u ook gebruik maken van een film + diner arrangement in de brasserie van ’t Grachthuys voor de vriendenprijs van 23,50 euro.

Reserveren verplicht via info@brasseriegrachthuys.nl of 0543-451214

Let op vanwege nieuwe corona maatregelen aanvangstijd eerder en maximaal 30 personen, dus wees er snel bij om te reserveren.

Parasite