Lion

Op zaterdag 14 maart wordt in kulturhus ’t Grachthuys, het waar gebeurde verhaal Lion vertoond, over het Indiase jongetje Saroo Brierley.

Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem in enkele dagen, duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. Er worden in India zo’n 400 verschillend talen gesproken. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta, wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Aanvangstijd: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur
Locatie: 't Grachthuys, Kruittorenstraat 1, in Bredevoort
Entree: € 6,00

Voor deze film kunt u ook gebruik maken van een film + diner arrangement in de brasserie van 't Grachthuys voor de vriendenprijs van 22 euro.